Huiswerkbegeleiding

Elke maandag -en donderdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur is er huiswerkbegeleiding in Just a Break voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. De huiswerkbegeleiding wordt begeleid door een bevoegde vrijwilliger en een medewerker van Just a Break.

Aanmelding

Voordat de huiswerkbegeleiding start, vullen ouders en/of jongeren een aanmeldformulier in. Dit aanmeldformulier kan opgehaald worden in Just a Break of opgevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Na ontvangst van dit formulier vindt er een intake plaats met een van de medewerkers. Tijdens dit gesprek wordt besproken waar de huiswerkbegeleiding op gericht moet zijn.

Kosten

De huiswerkbegeleiding kost €5,00 euro voor 5 keer. Je krijgt dan een stempelkaart en ben je in het bezit van de Zoetermeerpas, dan bedragen de kosten €2,50 voor 5x huiswerkbegeleiding. 

 

In verband met de continuiteit van de kwaliteit kunnen er maximaal 8 jongeren per week deelnemen aan de huiswerkbegeleiding.   

Tijdens de huiswerkbegeleiding is er geen open inloop in Just a Break. 

Wat we doen

Je kunt hier chillen met je vrienden, een beetje gamen, kletsen, maar ook je huiswerk maken. Voor hulp bij dat huiswerk kan je ook bij ons terecht. Op vaste middagen in de week zijn er mensen aanwezig, die daarvoor zijn opgeleid. Er zijn computers beschikbaar, speciaal voor dit doel, maar je kunt ook je eigen laptop meenemen. Daarnaast is er natuurlijk wifi, zodat je altijd online bent.

Het kan ook zijn dat je een luisterend oor zoekt van een volwassene, maar dan iemand anders dan je ouders of leraar. Ook daarvoor is Just a Break er voor jou. Wil je wat snacken en wat drinken, dan kun je voor een klein bedrag fris, snoep en chips kopen. Elke vrijdagmiddag gaan we het begin van het weekend vieren met een Happy Hour. Dan krijg je tussen 15.00u en 16.00u één drankje en zijn er gratis gefrituurde snacks.